Fejlfinding af gamer pc

Fejlfinding af gamer pc

Hvad enten din gaming pc er købt hos os, hos en konkurrent, eller er en du selv har samlet, så har vi lavet dette blog-indlæg så du forhåbentlig kan finde frem til fejlen på din computer.

Uanset alderen eller prisen på en pc, kan man desværre være uheldig og komme ud for fejl. Det gælder om pc’en er 2 uger, eller 4 år gammel. Det er selvfølgelig irriterende. Men frygt ej, vi står klar til at hjælpe dig, du skal blot kontakte os på info@ogaming.dk husk at skrive dit ordreid og /eller fakturanr ved kontakt. Er din pc dækket af vores garanti, og indenfor garantiperioden, så er du i sikre hænder.

Dette blogindlæg vil blive skrevet videre på, i takt med at flere fejl mm. giver mening at blive skrevet ind.

 

 

Hardware- eller softwarefejl

Det første vi skal have gjort op, er om fejlen er software- eller hardwarerelateret. Men hvordan ved man så det?

 

Man skulle ikke tro det, men rigtig mange programmer kan forårsage utroligt mange fejl på en pc. Den absolut nemmeste måde, at udelukke at fejlen er softwarerelateret, er at installere styresystemet på ny. Du finder en guide til at installere Windows på ny HER.
Når Windows er geninstalleret, er det vigtigt at du udelukkende installerer spil, og ingen programmer. Heller ikke “uskyldige” programmer såsom Discord. Hvis fejlen fortsat er til stede, så er det højst sandsynligt en hardware-relateret fejl, og ikke en fejl relateret til software.

Jeg har sat X.M.P. / D.O.C.P. til i BIOS. /Sat hastigheden op på mine ram.
– At slå X.M.P. / D.O.C.P. til i BIOS, kan gøre systemet ustabilt, og vi supporterer ikke dette da det tilsidesættes med overclocking, og kan skabe alverdens problemer. Ønsker du alligevel at have det til, så har vi en guide til dig HER.
Vi anbefaler:
– At du slår X.M.P. / D.O.C.P. fra.

 

Fejl i spil og softwarefejl

Er du nået frem til, at et specifikt program eller spil forårsager fejlen, så kan du forsøge nogle forskellige ting herunder.

 

Min pc crasher (eller andre fejl) når jeg spiller (Indsæt spiltitel), hvad gør jeg?
-Hvis din fejl udelukkende er i et pågældende spil, så er der desværre ikke andet at gøre end at vente på en opdatering fra spiludvikleren. Eller at din pågældende grafikkorts producent (AMD eller Nvidia) kommer ud med en ny grafikdriver som eventuelt fikser fejlen.
Du kan forsøge:
– At opdatere grafikdriveren.
– At google efter din fejl, f.eks. “Call of Duty Warzone known issues”

 

Min pc fryser, eller andre fejl, når jeg bruger DISCORD?
– Discord har noget der hedder HARDWARE ACCELERATION, som gør at computeren bruger grafikkortets kræfter fremfor processorens. Dette kan desværre forårsage, at din pc crasher, fryser eller andre fejl.
Du kan gøre dette:
– Åbn Discord, gå ind i indstillinger, vælg udseende og rul ned i bunden. Slå hardware acceleration fra.

 

Min pc fryser, eller andre fejl, når jeg bruger Google Chrome?
– Google Chrome har også HARDWARE ACCELERATION, som gør at computeren bruger grafikkortets kræfter fremfor processorens. Dette kan desværre forårsage, at din pc crasher, fryser eller andre fejl.
Du kan gøre dette:
– I Google Chrome, klik på indstillinger oppe til højre, søg efter hardware acceleration og slå det fra.

 

 

 

Programmer der kan forårsage fejl

Der er mange programmer som kan have en uønsket effekt på din gamer pc, herunder er hardware acceleration meget udbudt ved en del af disse programmer, tjek altid om de programmer du bruger benytter hardware acceleration og slå det fra.

 

Er programmer som renser pc’en ok?
– Ja, og nej. Mange af disse programmer kan desværre indeholde malware, og andet som kan skade din pc. Derudover kan de indimellem slette vigtige filer i styresystemet eller andet, som kan forårsage andre uønskede fejl.
Vi anbefaler:
Vi anbefaler, at du holder dig fra suspekte links, og at du sletter programmer på den rigtige måde. (Tilføj eller fjern programmer.)

 

Er optimerings  programmer ok?
ABSOLUT NEJ! De fleste fejl vi oplever på pc’er, er fejl forårsaget af de såkaldte “optimeringsprogrammer.” Det virker nemt, og uskyldigt, at hente et program hvor man blot klikker “optimer din pc” og så kører din pc hurtigere, men desværre har det ofte en uønsket effekt. Og kan forårsage alt fra crashes til bluescreens og vilkårlige genstart af systemet.

 

 

Hardware fejl

Hardware fejl kan selvfølgelig ikke løses ved blot at slette et program, eller installere et andet. Alt efter din fejl skal en komponent udskiftes. Hvis det er en hardwarerelateret fejl, skal pc’en i 9 ud af 10 tilfælde ind forbi os. Kontakt os på info@ogaming.dk så finder vi en løsning der passer dig.

 

For at indsnævre fejlen, er der forskellige tests man kan køre.

 1. Først laver vi en overordnet test af systemet, til dette skal du bruge MSI Kombustor.

  1. Det hentes HER.
  2. Når programmet er hentet, og du har åbnet det, skal du oppe til højre i 3D test vælge “GPU core burner v2 (Furry PQTorus)
   1. Sæt opløsningen til 1920×1080
  3. Tryk på knappen “CPU burner” og klikke start (Starter stresstest af processoren)
  4. Tryk på knappen “Start stress test til højre” efter at du har startet “CPU burner”
  5. Crasher pc’en, skal du køre samme test, uden at starte “CPU burner”
   1. Crasher pc’en ikke nu, så er fejlen højst sandsynligt relateret til din processor.
   2. Crasher pc’en stadigvæk, så er fejlen højst sandsynligt relateret til dit grafikkort.
 2. Crasher pc’en slet ikke under MSI Kombustor, så kan du prøve følgende.
  1. AIDA64 (Program, hentes HER.)
   1. Er godt til at skabe en ualmindelig stor belastning på processoren, og derved fremprovokere eventuelle fejl.
  2. Hukommelsesdiagnosticering
   1. Den indbyggede hukommelsesdiagnosticering i Windows.
   2. Startes ved at klikke på feltet nede til venstre, og skrive “Hukommelsesdiagnosticering”
    1. Som navnet antyder, tjekker den dine ram for eventuelle fejl.
  3. Unigine Heaven (Program, hentes HER.)
   1. Er godt til at simulere en reel spilverden, således at computeren presses på en realistisk måde.

 

 

Garantisag

Skal der oprettes en reklamations- eller garantisag, og er din pc indenfor garantiperioden, så skal du naturligvis ikke betale noget. Du skal blot kontakte os på info@ogaming.dk så sender vi en RMA formular til dig, hvor du skal udfylde forskellige felter. Herunder blandt andet hvad der er forsøgt, og hvorledes fejlen kan fremprovokeres. Husk at des mere detaljeret du er, des hurtigere kan vi fremprovokere fejlen, og derved fikse pc’en.

 

Hvor hurtige er I til at ordne en reklamations- eller garantisag?
– Alt efter kompleksiteten af fejlen, så kan der gå 1 dag til et par uger. 95% af vores sager er fikset samme dag pc’en kommer ind, og vi prioriterer reklamations- og garantisager højt. Indimellem er en fejl dog sporadisk og /eller så kompleks, at det tager flere dage førend fejlen overhovedet kan fremprovokeres. Derfor er det meget vigtigt, at du så detaljeret som muligt beskriver hvordan fejlen kommer frem, og hvilke programmer du eventuelt har åbne når det sker. Des flere detaljer du kan bidrage med, des hurtigere vil din reklamations- eller garantisag gå.