Grafikkort

Hvor stort et grafikkort du har behov for til din nye gaming pc, varierer rigtig meget i forhold til dine krav. Med dette blogindlæg, vil vi forsøge at guide dig i den rigtige retning, således at du finder det rigtige grafikkort til dine behov, uden at købe et alt for stort- eller småt grafikkort.

 

NVIDIA VS AMD

Først og fremmest skal vi ind på de 2 producenter som der er, indenfor grafikkort. Nemlig NVIDIA og AMD. Forskellen mellem disse 2, er minimal, og omhandler i højere grad personlige præferencer.

Derudover er der en hel masse underproducenter, som får grafikkortene fra AMD og Nvidia, og laver deres egen køleløsning mv. på disse. Forskellen mellem de forskellige underproducenters grafikkort er derved meget minimal.

Af underproducenter er der bl.a. ASUS, MSI og Gigabyte.

 

Generel performance

OBS: Nedenstående er forventelige FPS tal ved givne grafikkort, og tager ikke højde for eventuelle variabler i ram- mængde, eller hastighed, processorhastighed mv. Og skal udelukkende ses som værende vejledende for at vise forskellen mellem grafikkortene.

Benchmarks
FPS betyder hvor mange billeder i sekundet, at grafikkortet (computeren) kan rendere, og derved sende videre til skærmen.
Hz angiver frekvensen på ens skærm, og angiver hvor mange gange i sekundet at skærmen opdaterer billedet.

For at spillet kører flydende, skal du på en PC typisk have mindst 60 FPS, men hvis du har en skærm med højere Hz end 60, så vil vi anbefale at din PC matcher skærmens Hz i FPS.
Hvis du f.eks. har en 1920×1080 skærm med 144Hz, så skal PC’en helst kunne klare mere end 144 FPS i det spil du ønsker at spille, for at udnytte skærmen maksimalt. Så FPS skal helst være højere end Hz, selvom man godt kan spille på en 144Hz skærm med 100 FPS.

 

Forneden har vi lavet en række benchmarks, hvor du kan se hvad de forskellige grafikkort kan, og derved basere dit valg ud fra dette.

 

 

 

 

 

Vi anbefaler

Hvis du skal spille i fuld HD (1920×1080) og /eller er “casual” gamer, så vil vi anbefale du kigger imod et Nvidia GTX 1660 Super, som er et rigtig fint grafikkort til en god gaming pc.

 

Ønsker du en kraftfuld gaming pc, og /eller vil spille i 2k (2560×1440) så anbefaler vi at du kigger efter et AMD RX 5700 XT eller et Nvidia RTX 2070 Super grafikkort, begge er netop bygget til 2k gaming, og vil også give dig en rigtig god oplevelse, uanset hvad du spiller.

 

Ønsker du det absolut bedste, så er der kun ét kort. Nemlig et Nvidia RTX 2080ti, som kan trække alle spil på absolut højeste kvalitet.

 

 

 

 

Opdateret d. 5/6 – 2020